top of page

טיפול קנדידה

Natural Medicine
טיפול באמצעות
תרופות קונבנציונליות
תרופות טבעיות
תזונה מותאמת לטיפול בחיידק
הגנה לקיבה
שיקום רירית המעי 
ועוד
buddha-611566_960_720.jpg

קנדידה טיפול יעיל טבעי ומקיף

 

בחמישים השנה האחרונות, עם השימוש המסיבי בתרופות כמו אנטיביוטיקה, גלולות למניעת הריון, תרופות נוגדות חמיצות, סטרואידים ועוד ועם השתלטות תרבות המזון המהיר, המעובד והדל בסיבים, מינרלים וויטמינים, פרצה מגיפה. מגיפת הקנדידה.

 

קנדידה אלביקנס-טרופיקלית

שייכת לתת קבוצת השמרים בקבוצת העובש. פטרייה זו שוכנת בכל בני האדם מינקות ומהוו חלק מהפלורה (אוכלוסיית החיידקים והפטריות השוכנות במעיים).

כארבע מאות סוגי חיידקים חיים במערכת העיכול בעיקר בחלקו המרוחק של המעי הדק ובמעי הגס. משקלם מגיע לכ-2 ק"גממשקל הגוף.

חיידקי הפלורה לוקחים חלק חשוב מאוד בתהליכי הפירוק והספיגה של רכיבי המזון.

למשל, ספיגתו של ויטמין12-B  תפגע  באופן משמעותי אם תפגע פלורת המעיים.

הם מייצרים ויטמינים כמו ויטמין K וביוטין וכן מגנים על המעיים מפני התפתחות אוכלוסיית חיידקים פתוגנים ופטריות כמו הקנדידה.

 

הסיבות להתפתחות הקנדידיאזיס - במקרים של קנדידה טיפול בסיבות הוא חלק בלתי נפרד מהטיפול

נקודת מפנה חשובה בהתפתחות המחלה היא השלב בו הופכת הקנדידה מצורת שמר לצורה פטרייתית אגרסיבית, מצמיחה שורשים ומתפשטת במהירות רבה.

  1. אין מחלוקת כי הטיפולים באנטיביוטיקה מהווים את הגורם העיקרי להתפרצות המחלה. בעולם נעשה שימוש יתר באנטיביוטיקה ועובדה זו גורמת לעלייה עצומה במספר מקרי הזיהום הפטרייתיים האנטיביוטיקה פוגעת גם בחיידקי הפלורה הכה חיוניים לגוף ופוגעת האקולוגיה המאוזנת של חיידקי המעי. קיימת סברה כי מחסור בביוטין (סוג של ויטמיןB המיוצר בין היתר ע"י חיידקי המעי) גורם להמרת הקנדידה מצורת שמר לצורה פטרייתית, נמצא כי חומצה אולאית (חומצת השומן משמן הזית) יכולה למנוע את ההמרה.

  2. תרופות כמו: סטרואידים המדכאות את מערכת החיסון.   
    אסטרוגן ותחליפי אסטרוגן. התברר כי שמרים מתפתחים היטב בנוכחות אסטרוגן. 
    תרופות נוגדות חומציות כמו אלו הניתנות בכיב בקיבה בתרסריון.

  3. רמת סוכר גבוהה בדם כתוצאה מתזונה עשירה מדי סחד סוכרים ופחמימות אחרות או אצל חולי סוכרת.

  4. לאחר זיהומים ויראלים שונים כמו אפשטיין - בר וירוס או ציטומגלווירוס הפוגעים בתפקוד מערכת החיסון, ומפחיתים את יכולתה לשלוט בהתרבות הקנדידה.

  5. תזונה דלה בסיבים המשמשים מאין מטאטא המסלק את הקנדידה מהמעי או מסייע כמצע להתפתחות החיידקים הידידותיים.  (בשביל קנדידה טיפול בעזרת סיבים תזונתיים הוא ניקוי בסיסי).    
    צריכת מזון עשיר מדי בסוכרים. 
    מזון השוהה זמן רב במעי כמו בשר או דגנים לא מלאים, מזון פרי החקלאות המודרנית מזוהם ע"י חומרי הדברה, מדכאי צמיחה, מזון שגודל ע"י חומרי דישון כימיים תעשייתיים ובשל כך חסרים מינרלים רבים שאינם מצויים בדשנים המלאכותיים. דשנים אלו הורסים את פלורת האדמה, זהו מרקם עשיר של חיידקים ופטריות החיוני מאוד לצמחים. פלורת החיידקים באדמה מייצרת מרכיבי מזון זמינים לצמח. בלעדיה יהיה הצמח ופריו חסרים במרכיבי מזון חשובים ביותר. כמה אירוני הוא שהפגיעה בפלורת האדמה מביאה לפגיעה בפלורת המעיים. 
    מזון המכיל אנטיביוטיקה כמן בשר בקר ועופות (מזונות המפריעים לטיפול בקנדידה).

  6. שימוש יתר בסבון בעיקר שטיפת הנרתיק בעזרת סבון. זו פוגעת בחומציות העור ורירית הנרתיק. פטריות סולדות מסביבה חומצית.

 

 

נזקי הקנדידה (טיפול נכון יכול לשקם את הנזקים)

אם התפתחות אוכלוסייה גדולה של קנדידה אגרסיבית במעיים, מתחילים להופיע סימני המחלה, הסיבות לפגיעת הקנדידה הם:

  1. הקנדידה מתחרה עם הגוף על מזון ויסודות חיוניים כמו ויטמינים ומינרלים.

  2. הקנדידה מפרישה שבעים וחמישה סוגים שונים של רעלים הפוגעים גם ביכולתה של מערכת החיסון לפעול כנגדה.

  3. רעלנים אלו פוגעים בפעילותם של לימפוציטים מטיפוס T המהווים תאי האיתור וההרס העיקריים של מערכת החיסון. רעלים אלו מנוצלים ע"י הקנדידה לשלוט באדם בו היא שרויה. עם ירידת רמת הסוכר בדמו מפרישה הקנדידה רעלים אלו הגורמים לנפילת אנרגיה ולצורך עז בסוכר.

  4. תסמונת המעי הדולף: במצבם האגרסיבי מסוגלים שורשי הקנדידה לחדור את דופן המעי. חדירה זו מאפשרת לחומרים מעוכלים למחצה כולל מולקולות חלבון, פסלולת רעילה, חומרי פירוק ורעל של השמרים, אלרגנים... להסתנן ממערכת העיכול למחזור הדם.

  5. בשל הנ"ל מתפתחות אלרגיות, בדרכי הנשימה, העור, מערכת העיכול ורגישות למזון.

  6. גירוי היתר של המערכת החיסונית בנוסף לפגיעה בה ע"י רעלני הקנדידה מביאים לדלקות ולתופעות אוטו-אימוניות.

  7. זיהומים פטרייתיים חוזרים וכרוניים בנרתיק, מפשעה, עור וציפורניים.

  8. זיהומים חיידקיים וויראליים הנובעים מהחלשות הגוף, פגיעה במערכת החיסונית ופתחי הכניסה הנוצרים בעור או במעיים ומאפשרים חדירתם.

 

קנדידה טיפול במספר דרכים

1.      שיקום פלורת המעיים ע"י חיידקים חיים בהקפאה (ביו אצידופולוס)

בוקר: שעה או יותר לפני אוכל או שתיה,על קיבה ריקה, לשים בתוך כוס ריקה שקית ריפליט  שלמה (חיידקים חיים-ביו אצידופולוס, לשמור במקפיא)  +כף עשב שעורה "גרין מאגמה" +כף משקה כלורופיל  (לנער לפני שימוש ולשמור במקרר לאחר הפתיחה) להוסיף מיים מינראליים עד סוף הכוס תוך כדי ערבוב בהדרגה לשבת ולשתות לאט לאט כמו יין, כדי שייספג בקיבה ולא יעבור ישירות למערכת השתן. במידה ונשאר בתחתית הכוס חומר מוצק, להוסיף עוד מיים לערבב ולשתות.

2.      פגיעה ישירה בקנדידה טיפול במוצרים טבעיים מצמחי מרפא

3.      תזונה מותאמת באופן אישי, לאחר איבחון

4.      תוספי תזונה לחיזוק והשלמת המזון

 

 

מוצרים שאסור לאכול בזמן טיפול קנדידה

מאכלים המכילים סוכר, מאכלים המכילים קמח לבן או דגנים מעודנים (ללא קליפה), מאכלים המכילים שמרים, פטריות, מאכלים הנעשים בהתססה ע"י שמרים (בירה, יין), מוצרי חלב – כולל פרה, עזים וכבשים יוגורט מכל הסוגים, פירות טריים, פירות יבשים, דבש, אלכוהול, חומרים משמרים,מונסודיום גלוטמט,  צבע מאכל ואבקת אפיה, סודה לשתייה, סלען תמרים או סוכרזית, מיץ טבעי או דיאט, כל סוכר או ממתיק ומתוק אחר, בשר בקר, איברים פנימיים, מטוגן או שרוף, קפה או משקאות חריפים, ממתקים, שוקולדים, עוגות, עוגיות מכל סוג,חרדל,מיונז מכל הסוגים,רטבים מכל הסוגים,שום חי, חומץ,חזרת,ירקות חמוצים או כבושים, סלק חי או מבושל, לחם עם שמרים,מוצרי סויה ,גבינת טופו וחלב סויה.

למטופלים שקיבלו הנחיה ניתן להמתיק בסטיביה.

  • בשבת ניתן לאכול לחם ללא שמרים ממה שמצוין בתפריט בכמות כזית (שתיים עד שלוש סעודות, לא יותר). מומלץ להתייעץ עם טל טלפונית לגבי השבת.

 

 

מוצרים שמותר לאכול בזמן טיפול קנדידה

תזונה המושתת על דגנים מלאים, קטניות, מעט חלבונים מן החי ומעט ככל האפשר מזון מתועש.

ביצים – חובה ארבע בשבוע. ניתן להוסיף עוד 4 חלבונים של ביצה (רק את הלבן בהוראה של טל).

קטניות ממה שמותר בתפריט, בכמות של רבע כוס יבש, לפני השריה במיים.

אורז אדום בכמות של רבע כוס יבש לארוחה או אורז בושמתי מלא.

כוסמת, קינואה, דוחן, גריסי פנינה, פריכיות אורז מלא- פחות מומלץ וללא מלח, אמרנט.

דגים בין 2-4 פעמים בשבוע.

מוצרי בשר פעמיים בשבוע.

פולי סויה בהקפאה, תרמילים (אדממה).

טמפה, בכמות שליש חבילה לארוחה (ראה חוברת הסבר לתפריט)

שקדים ואגוזים, טחינה, שמן זית, שמן קנולה.

להרבות בירקות מכל הסוגים שמותר בתפריט.

מרק ירקות.

ניתן לטחון חצי ק"ג קינואה ביחד עם חצי ק"ג כוסמת או עם דוחן או עם גריסי פנינה, להוסיף חצי כוס שמן זית, כף מלח סלעים או מלח ים אטלנטי + כף קימיל גדולה, מותר להוסיף כף עד שניים סלען תמרים ללא סוכר (מומלץ אורגני של חברת "נאות סמדר"). להוסיף מים, לערבב את הכל לעיסה אחידה, לעשות לחמניות ולשים בתנור בטמפ' 140 מעלות. מתחת למגש זה לשים מגש עם מים על מנת שלא יישרפו הלחמניות. זמן האפייה בין 30-40 דק', לעקוב אחרי הלחמניות ולראות אם הן מוכנות או שניתן להוסיף עוד זמן אפייה.

בסלען התמרים למרות שהוא מתוק ניתן להשתמש באפיית הלחמניות, מאחר ויש בו חומצה קפרילית והיא אינה מזיקה לפטרייה. בסלען תמרים זה ניתן להשתמש אך ורק כתוספת ללחמניות (באפייה) ולא בשאר המאכלים או כממתיק לשתייה בזמן הטיפול בפטרייה.

מכל הנ"ל מותר לאכול רק במידה וצוין בתפריט או באבחון.

 

אבחון קנדידה

טיפול חייב להתחיל באבחון נכון.

אבחון הקנדידה יכול להתבצע ע"י לקיחת דגימות צואה, משטח וגינאלי, בדיקת שתן, משטח גרון, משטח אוזן, אף, עין, עור או ליחה.

נוגדנים לקנדידה בדם.

הבדיקה המהימנה ביותר היא הבדיקה הקלינית, המסתמכת על המצאות של סימפטומים שהצטרפותם מצביעה על זיהום בקנדידה.

 

תשאול לסימפטומים קנדידה מערכתית.

כללי:

עייפות כרונית, תשישות וחולשה.

משיכה למזון מתוק, שמרים ובצקים.

בעיות פוריות בגבר/אישה.

רגישות לסוגי מזון שונים.

חולשה של מערכת החיסון.

תחושת רעב חזקה במיוחס.

גרד באוזניים/אף.

קור בגפיים.

בעיות מפרקים, כאבי גב.

בעיות וקושי בהורדת משקל.

נשירת שיער, בלוטות לימפה נפחות ועוד.

 

שאלון

מערכת עיכול:

גזים / נפיחויות.

עצירות/שלשולים.

צרבות.

שיהוקים.

תחושת כבדות והתרוקנות מלאה.

הרגשת עייפות ומלאות לאחר האוכל.

פטרייה על הלשון בפה.

יובש בפה.

ריח לא נעים מהפה.

גרד בפי הטבעת.

השמנה.

 

עור:

נשירת שיער.

שבירות והתפצלות ציפורניים.

פריחות עור.

פטריות ציפורניים.

פטרת בעור.

אקנה.

פצעים על הגב.

אקזמה.

גרד.

 

מערכת הנשימה:

אלרגיות/אסטמה.

ליחה עם ריח לא נעים.

נזלת לבנה עם ריח לא נעים.

נשימה עם ריח לא נעים.

כבדות בנשימה.

ברונכיטיס כרונית.

שיעול כרוני.

סינוסיטיס או נזלת כרונית.

צרידות כרונית.

דלקות חוזרות בגרון.

 

אוזניים:

גירודים.

דלקות חוזרות.

 

מערכת עצבים:

עייפות קיצונית.

מצבי רוח משתנים.

דכדוך/דיכאון.

שינה לא שקטה.

חוסר ריכוז והרגת ערפול, תחושת ריחוף כשל שיכור.

כאבי ראש.

כאבי שרירים.

חולשה כללית.

פגיעה בזיכרון והריכוז.

חוסר יכולת לקבל החלטות.

 

גברים:

דלקת בפרוסטטה.

אובדן התשוקה המינית.

חוסר אונות.

פגיעה באיכות הזרע.

תחושת שארית או צריבה לאחר השתנה.

 

נשים:

דלקות חוזרות או כרוניות בנרתיק.

גרד/צריבה.

בעיות מחזור.

בעיות פוריות.

חוסר איזון הורמונלי.

אובדן התשוקה המינית.

 

שתן:

דלקות כרוניות בשלפוחית עצמה ובדרכי השתן.

 

ילדים:

זיהומים חוזרים ונשנים בעיקר באוזניים.

פריחות כולל תפרחת חיתולים.

אף גדוש וזולג לאורך זמן.

עיגולים שחורים מסביב לעיניים.

היפר אקטיביות, בעיות קשב.

 

 

הסתברות להופעת קנדידה

על סמך הימצאותם של הסימנים שהוזכרו לעיל:

מעל שבע גורמים: סבירות לזיהום פטרייתי.

מעל תשעה גורמים: סבירות גבוהה לזיהום.

מעל אחת עשרה גורמים: קרוב לוודאי שקיימת בעיה חריפה.

קנדידה וגינאלית מעידה על מאגר גם במערכת העיכול.

בסה"כ חשוב לזכור במקרים של קנדידה טיפול נכון הוא הטיפול הטבעי שיתן פתרון לאורך זמן

bottom of page